Elsevier Weekblad is een opinieblad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. En dat vooral met betrekking tot de interessevelden economie, politiek, financiën, wetenschap en cultuur. Daarbinnen wordt geselecteerd op relevantie voor de lezers. Elsevier Weekblad levert een bijdrage aan opinievorming en discussie over actuele onderwerpen.

Meer dan een weekblad

In het boek ‘Meer dan een weekblad’ (Gerry van der List) kunt u meer lezen over de geschiedenis van Elsevier Weekblad. Het boekt telt 292 pagina’s en bevat foto’s, een verantwoording, een bronnenlijst en een register.

Elsevier Weekblad: in 2015 70 jaar oud

  • Geheim
  • Vijand
  • Cultuur
  • Signatuur
  • Lezerskring

Een journal d’opinion moest het worden een stijlvol opinieblad, een ordenend orgaan dat overzicht schept in de chaotische werkelijkheid. En dat werd Elsevier Weekblad, opgericht in 1945, en zeventig jaar later verreweg het meest gelezen opinieblad van Nederland. Een beknopte geschiedenis.

door Gerry van der List

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *