Kiest de bevolking haar eigen kandidaat voor kanselier?: The Morning Briefing door Gabor Steingart – controversieel, kritisch en humoristisch. Vandaag: is de bevolking met Markus Söder op zoek naar een eigen kandidaat voor kanselier? Bovendien worden de inkomstenkloven opgevuld met nieuwe schulden en lijden Tesla-aandelen het hoogste dagelijkse verlies in hun geschiedenis. Duitsers zijn momenteel gefascineerd door het kijken naar de Beierse premier Markus Söder aan het werk. Je ziet in hem iemand die leiderschap toont in de pandemie, die heeft aangetoond te kunnen leren in ecologische vraagstukken en die weet om te gaan met fouten zoals de slordige coronatesten voor terugkerende reizigers. Geen enkele andere politieke acteur kan momenteel rekenen op zoveel opwarmende verwennerij.

In een wereld van hypercomplexiteit die het in de toekomst zonder Angela Merkel aan de top zal moeten stellen, is Söder een projectievlak geworden – ook binnen de Unie. Dat is interessant. De hamvraag voor de komende maanden is: waar eindigt persoonlijkheid en waar begint het fenomeen? Hoeveel Söder is er in Söder? Of anders gezegd: als de bevolking haar eigen kandidaat voor kanselier kiest, het goedkeuren en misschien zelfs genieten van het feit dat ze de intriges van de officiële CDU-aanvragers verstoren.

In de Morning Briefing Podcast van vandaag gaat “Welt” hoofdredacteur Dagmar Rosenfeld op zoek naar aanwijzingen – in gesprek met de hoofdpersoon. We ervaren een politicus die zijn repertoire beheerst van trots naar ernst en ook de moeilijke karakterrol van de nederige. Over de strijd tegen het virus zegt Söder: “De realiteit leert ons dat Corona sneller terug kan komen en gevaarlijker kan worden dan we denken. Ik vind optimisme goed. Maar een staat en een regering moeten ook de andere scenario’s in de gaten houden.” “Als we zien hoe de cijfers om ons heen weer exploderen in Frankrijk, in Spanje, in Tsjechië, dan denk ik dat we het gewoon goed doen als we het, naast een gezonde dosis optimisme, met realisme en voorzichtigheid benaderen.” Was deze tekst over de ochtendbriefing interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *