Sunweb neemt Corendon toch niet over. Het bedrijf zegt dat op donderdag. Volgens Sunweb kon niet op tijd aan alle eisen worden voldaan om de overname af te ronden, maar Corendon ziet het anders en start een fast-track procedure.

Sunweb kondigt aan dat het de overname niet “overeenkomstig de voorwaarden” zal afronden. “We betreuren het dat we deze aankondiging doen, omdat de Sunweb Groep veel tijd en middelen heeft geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb.

De CEO van Corendon, Steven van der Heijden, is van mening dat aan alle voorwaarden voor de overname is voldaan en dat Sunweb daarom niet zomaar van de overname kan afzien. “Het kostte ons bijna anderhalf jaar om de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten te krijgen, het kwam twee weken geleden, en nu weigert Sunweb door te gaan”, vertelt hij NU.nl.

Hij vermoedt dat Sunweb corona-crisis toch zal afzien van de overname. De reisindustrie heeft al enkele maanden problemen omdat er veel minder wordt gereisd. “Waarom zou je anders weglopen van een bedrijf dat al veel tijd en moeite kost”, zegt Van der Heijden. “Het is niet aan mij om te beoordelen of dit echt te wijten is aan de corona-crisis, maar alles wijst erop. Met de transactie is naar verluidt meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

Het overnameproces is sinds juni vorig jaar aan de gang, en twee weken geleden kreeg Sunweb toestemming van ACM voor de overname van Corendon. Sunweb en Corendon zijn nummer twee en drie in de pakketreissector in Nederland. Met de overname van Corendon corona zou Sunweb ongeveer even groot worden als de marktleider TUI.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *