Een e-sigaret is natuurlijk wat anders dan een gewone die je uitdrukt en weggooit. Het vergt dus enig onderhoud, je moet ‘m regelmatig schoonmaken en af en toe moet je onderdelen vervangen. Als je nog niet, of nog niet zolang gebruik maakt van een e-sigaret kun je vast wel een beetje hulp gebruiken. Lees daarom deze blog met alle informatie en tips die je nodig hebt. Zo maak je een e-sigaret schoon
Met name als je ‘m veel gebruikt is het verstandig je e-sigaret regelmatig schoon te maken. Hoe vaak je dit moet doen verschilt per onderdeel. Het bovenstukje, de clearomizer, bestaat uit meerdere onderdelen die je uit elkaar kunt halen. Die kun je wassen met water, let er daarbij wel op dat je warm water gebruikt, maar geen heet water. Dit kan schadelijk zijn voor je materiaal. Je kunt de coil ook reinigen, dat is het gloeidraadje dat de stroom van je batterij omzet in warmte voor je damp. Laat de coil na het schoonmaken wel zeker een dag drogen voordat je het weer gebruikt. De batterij van je e-sigaret mag logischerwijs niet met water schoongemaakt worden, die kun je afvegen met een doekje als dat nodig is. Zo vervang je een onderdeel
Wanneer je een onderdeel dient te vervangen, is onder andere afhankelijk van jouw gebruik. Hoe meer je de e-sigaret gebruikt, hoe sneller de onderdelen zullen slijten. Als je bijvoorbeeld merkt dat de smaak en damp minder worden, dan moet je je coil vervangen. Dit kan een ingewikkeld klusje zijn, dus raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van je e-sigaret, dit kan per model verschillen. Over het algemeen kan de batterij zo’n 300 keer opgeladen worden voordat hij zwakker wordt. Je merkt dit waarschijnlijk vanzelf doordat de kracht van je e-sigaret afneemt. En zoals gezegd is de clearomizer eenvoudig schoon te maken, maar het kan gebeuren dat die na veel gebruik niet meer schoon te krijgen is of scheuren vertoont. De clearomizer kun je dan simpel vervangen met een nieuwe. Gaan er onderdelen kapot?
Het kan natuurlijk gebeuren dat er onderdelen van je e-sigaret kapot gaan, of dat er iets niet goed werkt. Dit is geen reden tot paniek, meestal is daar een goede oplossing voor. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je e-sigaret lekt. Dit zit waarschijnlijk in je clearomizer, haal deze daarom uit elkaar om te controleren of alles compleet is en zet het daarna goed weer in elkaar. Is dit in orde, maar proef je een branderige smaak? Ook dan geen paniek! Dit ligt waarschijnlijk aan je coil, die vervangen moet worden. Het kan zijn dat de smaak nog een beetje blijft hangen in je clearomizer, dus het is verstandig die ook even schoon te maken. Heb je toch nog hulp nodig? Neem dan eens contact op met de specialisten van bijvoorbeeld Smokesmarter.nl. Meer weten over e-sigaretten?
Als je nog meer wil weten over e-sigaretten, bijvoorbeeld over smaken of onderdelen, dan is het verstandig eens rond te kijken bij een webshop als Smokesmarter. Zij hebben alle kennis in huis over e-sigaretten.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *