Mieren bestrijden?

Iedereen kent het insect de mier wel. Ze leven in kolonies bij elkaar in een mierennest. Ze komen wereldwijd voor en er bestaan zelfs meer dan twaalfduizend soorten. Het bestrijden van mieren kan een lastige klus zijn. U heeft er zeker een lange adem voor nodig. Mieren kunnen namelijk enorm grote nesten maken en in hun zoektocht naar voedsel verplaatsen ze zich ver van hun nest. Om ze te bestrijden moet u juist weten waar de ingang van het nest is. Alleen zo kunt u het probleem bij de bron aanpakken. Hoe herkent u een mierennest? Kijk naar hoopjes zand met gaatjes erin. Heeft u last van mieren in of rondom uw huis? Lees dan snel verder.

Tips om mieren te bestrijden

Mieren leven altijd in een kolonie. Denk er maar eens over na, heeft u ooit wel eens een mier alleen zien lopen? Het zijn sociale insecten. Zo bestaat een kolonie vaak uit één of meerdere koninginnen. Heeft u last van mieren en wilt u zelf mieren bestrijden? Een tijdelijke oplossing kan zijn om kokend water te gieten in het mierennest. Het is tijdelijk omdat het water nooit het hele nest bereikt. Een andere manier om ze te bestrijden is door middel van sprays, poeders of lokdoosjes. Het zijn stuk voor stuk middelen die u kunnen helpen in de strijd tegen mieren. Spray of strooi deze middelen op elk oppervlak waar u last heeft van mieren, let ook vooral goed op naden en kieren. Helaas zijn deze middelen niet zo effectief als de middelen die een professional mag toepassen, maar u kunt altijd een poging wagen.

Professioneel mieren bestrijden

Enkele tips bij mieren. Berg altijd zoet voedsel goed op. Zitten er mieren in uw keukenkastjes? Maak deze dan allemaal goed schoon met een mengsel van water en azijn. Heeft u planten met bladluis in huis? Bestrijd dit dan, mieren houden namelijk van bladluis. Het is niet aan te raden om zelf mieren te bestrijden, tenzij het om een klein mierenprobleem gaat. Bovenstaande manieren zijn dan een prima oplossing. Gaat het om een groot mierenprobleem? Schakel dan een echte expert in via ongediertebestrijden.com en laat een lokale bestrijder de mieren bestrijden. Ook indien u last heeft van ander ongedierte kunt u hier terecht. Zij weten als geen ander hoe ongedierte bestrijden aangepakt moet worden.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *