Al sinds mensenheugenis weten we dat stenen warmte kunnen vasthouden. Al heel vroeg ontdekten we dat de stenen die we rondom ons haardvuur pakten de volgende dag nog steeds warm waren. De ene steensoort bleek deze warmte beter vast te houden dan de andere, maar één steensoort stak er met kop en schouders boven uit en dat was speksteen. Een speksteen kachel is een kachel bekleedt met, of helemaal gemaakt van speksteen.

Wat is een speksteenkachel?

Voordat we uit kunnen leggen wat een speksteen kachel is beginnen we met het materiaal. Speksteen is een bijzonder hard gesteente dat al miljarden jaren onderdeel uitmaakt van onze aarde. Speksteen is ontstaan onder enorme druk en bij enorm hoge temperaturen. Speksteen heeft een hoog soortelijk gewicht en bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. De reden waarom de speksteenkachel zo populair is te vinden in het accumulerende vermogen van dit bijzondere materiaal. Een speksteenkachel kan veel van de opgewekte warmte opslaan en deze daarna langdurig weer afgeven aan de omgeving. Een speksteenkachel warmt snel op en blijft gedurende een heel lange periode deze warmte weer geleidelijk vrijgeven.

Duurzaam en milieubewust

Hoewel we in Nederland traditioneel meer gewend zijn aan aardgas en kolen om ons huis te verwarmen is de speksteen houtkachel nu ook hier in opkomst. Dankzij de superieure eigenschappen van speksteen biedt een houtkachel met speksteen nu eenmaal voordelen die geen enkel ander haardtype bezit. Vandaag de dag moeten we steeds zuiniger omspringen met fossiele brandstoffen zoals gas en hout vanwege de klimaatverandering. Juist door deze nieuwe inzichten staat de speksteenkachel nu volop in de belangstelling. Met geen enkele andere haard heb je immers zo langdurig warmte en comfort van elke kilo brandhout als met een speksteenkachel!

Haardenexpert.nl

Ben je enthousiast geworden door de bijzondere eigenschappen van deze natuursteen? Informeer dan eens geheel vrijblijvend naar de speksteenkachel prijzen of het aanbod op het gebied van de houtkachel met speksteen. Met ruim 10 jaar ervaring is Haardenexpert.nl de aangewezen partner tijdens het realiseren van jouw haardproject. Als officieel dealer van vrijwel alle gerenommeerde A-merken vind je alleen speksteenkachels van Haardenexpert tegen bijzonder scherpe prijzen!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *