Ben je zojuist begonnen met je eigen bedrijf en heb je slechts beschikking over een klein budget om je merk in het zonnetje te zetten? Dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een creatieve manier om je branding een boost te geven. Hierbij kunnen stickers op maat helpen. Lees snel verder als je op zoek bent naar enkele handige tips voor stickermarketing!

Wat is een simpele en doeltreffende sticker?

Wil jij stickers bestellen die fantastisch passen bij de uitstraling van jouw producten? Dan is het belangrijk dat je het idee van je stickers zo eenvoudig mogelijk probeert te houden. Stickers zijn namelijk een vorm van directe en snelle communicatie die beter werken wanneer het ontwerp een duidelijk doel voor ogen heeft. Daarnaast is het handig om jouw stickers overeen te laten komen met de algehele stijl van je onderneming, door middel van ze te matchen met de kleuren en vormgeving van je merk. Voor een effectief ontwerp is het tevens van belang dat je goed nadenkt over de locatie van de stickers. Wanneer je hiermee rekening houdt, kan je beter bepalen welke lettertype- en grootte het effectiefst werken. Zorg er trouwens ook voor dat je sticker verwijst naar je sociale media, zodat iedereen gemakkelijk contact met je op kan nemen!

Deel je stickers met je publiek!

Wanneer jij je stickers hebt vormgegeven, moet je nadenken waar ze jouw merk het best kunnen promoten. Om je hierbij te helpen, hebben we een een handig lijstje opgesteld om je wat inspiratie te geven:

  • Geef ze weg!

Aangezien de productie van stickers vrij goedkoop is, kan je ze gemakkelijk gratis weggeven. Vrijwel iedereen houdt van gratis dingetjes krijgen en een sticker kan een gedenkwaardig aandenken van een bepaald evenement zijn.

  • Zet je stickers in de verkoop

Heb je de beschikking over een (online) winkel, zorg er dan voor dat jouw unieke stickers altijd in de buurt zijn van de (digitale) kassa. Op deze manier nodig je klanten uit om een leuk kleinigheidje mee te nemen. Stickers met ludieke slogans en waanzinnige designs kunnen immers een geweldige manier zijn om de interesse te wekken van jouw klanten .

  • Plak je stickers op je items

Om aandacht te krijgen voor je stickers, plak je ze natuurlijk op je eigen items! Stickers kan je zowel plakken op je persoonlijke artikelen als op producten in de winkel. Op deze manier zorg je ervoor dat je stickers aan het werk gaan om je marketingdoelstellingen te behalen, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *