Ben je op zoek naar een palletstelling voor jouw magazijn? Dan is het handig om te weten waar je deze palletstellingen voor kunt gebruiken. Het klinkt waarschijnlijk vrij logisch dat ze te gebruiken zijn om pallets mee op te slaan, maar zijn er bijvoorbeeld ook eisen waar een palletstelling aan moet voldoen? Een palletstelling is verkrijgbaar in diverse afmetingen, let hier voor de tijd dus goed op. In deze blog vertellen wij jou graag meer over het gebruik van een palletstelling.

Waarom kies je voor een palletstelling?

De definitie van een palletstelling zit hem al in de naam, ze worden namelijk gebruikt voor het opslaan van producten op pallets. Een palletstelling is vooral handig om te gebruiken bij grote en zware producten. Heb je bijvoorbeeld een webshop voor kappersproducten? Dan is er een grote kans dat je ook grote en zware producten verkoopt, zoals een 10 liter fles shampoo of een haarstofzuiger. Deze producten kun je zo gemakkelijk opslaan en staan ze ook niet in de weg. Ook kun je de palletstellingen gebruiken om pallets op elkaar te stapelen. Op deze manier kun je de pallets gemakkelijk opslaan wanneer je weinig ruimte hebt in jouw magazijn. Om de pallet op de juiste plek te krijgen en van de stellingen af te halen, wordt er over het algemeen gewerkt met een heftruck of palletwagen. 

Verschillende palletstellingen

Er zijn verschillende palletstellingen verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Zo kun je onder andere bij Stellingstunt palletstellingen kopen die speciaal ontworpen zijn voor de opslag. Zij hebben verschillende materialen beschikbaar voor het draagvlak. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten legbord, maar ook voor een metalen legbord. Daarnaast zijn er palletstellingen verkrijgbaar met een basisvak, maar ook met een aanbouwvak. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes, zodat deze perfect in jouw magazijn passen. Ook kun je ervoor kiezen om een gebruikte palletstelling aan te schaffen. Deze palletstellingen zijn een stuk voordeliger dan een nieuwe palletstelling. Daarnaast voldoet hij ook nog eens aan de kwaliteitsnormen.

Moet een palletstelling gekeurd worden?

Wat misschien sommige mensen niet weten, is dat de stellingen gekeurd moeten worden. Hier zit een periodieke keuring aan vast volgens de Arbowetgeving. Door het oprichten van deze wet moeten de werkgevers kunnen garanderen dat er veilig gewerkt kan worden in en rondom het magazijn. Dit houdt in dat alle stellingen, waaronder de palletstellingen, veilig moeten zijn. De systemen moeten een goede constructie hebben en moeten voldoen aan de eisen die in de Arbowet zijn opgenomen. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *