e bent aan het klussen maar hebt een ladder nodig. Waar ga je die ladder kopen? Dat doe je bij de makers: Van Eldik Ladders.

Keuze uit diverse ladders

Je hebt dus een nieuwe ladder nodig. Dat betekent dat je keuzes moet gaan maken. Welke ladder heb je precies nodig. De eerste keuze die je maakt is of het een houten ladder of een aluminium ladder moet worden.

  • Houten Ladder

Een houten ladder is een stevig ladder die ten opzichte van een aluminium ladder iets zwaarder is. Echter zorgt het hout ervoor dat de ladder minder doorbuigt dan de aluminium variant. Een houten ladder koop je als het goed is voor het leven. Wanneer je een houten ladder netjes onderhoud zal hij voor altijd meegaan. Dat betekent dat je hem goed moet schoonmaken en droog weglegt. Daarnaast is het verstandig om hem eens per jaar opnieuw te oliën. Nog een groot voordeel van een houten ladder is het feit dat je hem kunt repareren! Dat klinkt misschien raar maar wanneer er toch iets fout gaat met de ladder wij hem meestal weer kunnen maken voor je. 

  • Aluminium ladder

Een aluminium ladder heeft als grote voordeel dat hij makkelijk te hanteren is. Het materiaal is lekker licht. Daardoor verplaats je hem makkelijk en bergt hem eenvoudig op. 

Heb je het materiaal bepaald dat moet je het type ladder nog bepalen voor je de ladder koopt.  Zo heb je: enkele ladders, uitschuifbare ladders, driepootladders…enz.

Maten van de ladder

Hoe bepaal je nu de beste lengte van de ladder? Om veilig te werken is het handig om te weten dat er twee hoogtes zijn: de werkhoogte en de stahoogte. De werkhoogte is de hoogte waar je klus zich bevindt. Daarnaast heb je de stahoogte. Dat is de hoogte die je nodig hebt om je werk te kunnen bereiken. Dat stahoogte is ongeveer: werkhoogte min 2 meter. Nu moet je er nog rekening mee houden dat je ladder van de muur komt te staan. Een ladder zet je immers niet vlak tegen een muur aan. Deze staat altijd in een bepaalde hoek. Op de website van Van Eldik Ladders staat een blog waarin dit wordt uitgelegd. Je hebt nu de kaders bepaald van de ladder die je gaat kopen.

Ladder kopen bij Van Eldik LaddersJe hebt nu een goed beeld van ladders wanneer je een nieuwe ladder gaat kopen. Bij Van Eldik Ladders hebben we je nieuwe ladder eigenlijk altijd op voorraad. Of we maken hem voor je in onze werkplaats. Heb je vragen over het kopen van een ladder? Bel ons dan.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *