Je hebt net een nieuwe woning en wilt maar al te graag dat het zo snel mogelijk als een thuis gaat voelen. Om je nieuwe huis tot een thuis om te toveren heb je een aantal belangrijke basiselementen nodig. In deze blog leggen we de focus op de keuken. De plek waar met liefde wordt gekookt. Je wilt dat je keuken praktisch is en geordend, maar vergeet de sfeer niet. Zonder sfeer in de keuken, zal je er nooit met liefde kunnen koken. Je wilt gezelligheid in je huis en daar moet je je voor inzetten. Daarom hebben wij om jou te inspireren, drie belangrijke elementen op een rijtje gezet. Deze elementen zullen jouw keuken tot je favoriete plekje maken. Hier zijn ze:

1. Persoonlijkheid 

Om jouw keuken helemaal eigen te maken, mag persoonlijkheid natuurlijk niet ontbreken. Door items toe te voegen die bij jou passen, zal je keuken echt een fijne plek worden. Je kunt bijvoorbeeld foto’s ophangen in je keuken of er eentje neerzetten in een leuke lijst. Door iets aan je muren te hangen voelt de ruimte minder kaal. Je kunt er ook voor kiezen om posters of andere wanddecoratie op te hangen. Probeer je keuken te decoreren net als iedere andere ruimte in je huis, het mag ook mooi zijn en hoeft niet alleen praktisch te zijn. Zet bijvoorbeeld een plantje of een beeldje neer. In je keuken zelf kun je ook persoonlijke details verwerken. Denk aan vrolijke tegeltjes of originele handgrepen. Dit hoeft niet duur te zijn en toch kan het een enorm verschil maken. 

2. Organisatie 

Ondanks dat je keuken een gezellige plek moet worden, moet er ook een goede organisatie in de chaos zijn. Probeer niet elk kastje volledig vol te proppen. Als je keukenkasten en lades te vol zitten is het overzicht al snel zoek. Je kan liever wat ruimte overhouden dan dat elke centimeter benut wordt. Zo kun je je afvragen of je elke keukenmachine wel gebruikt. Soms het je apparaten in huis die je niet eens jaarlijks in gebruik hebt. Zorg dat je kastjes niet overlopen met spullen, maar verkoop eens een keer wat items als je ze toch niet zal missen. 

3. Privacy 

In veel keukens zitten ramen. Gelukkig maar, anders kan het al snel een donkere bedoeling worden. Toch wil je niet dat je buurman elke dag kan zien wat er bij jullie op tafel staat. Je wilt privacy maar ook vrijheid om naar buiten te kunnen kijken. Een goede tip voor dit probleem zijn duo rolgordijnen. Deze gordijnen kun je afstellen op jouw wensen en je kunt ze zelfs zelf innemen als dat nodig zou zijn. Eenvoudig en goed voor je portemonnee. Op Raamdecoratie.com kan je diverse varianten vinden. 

Dit waren ze dan, de tips voor jouw sfeervolle droomkeuken. We hopen je geïnspireerd te hebben met deze blog. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *