In sommige landen zijn ramen met dubbel isolatieglas (in de volksmond ook dubbel glas HR ++ genoemd) al lang de norm om de warmte-isolatie in gebouwen te verbeteren. De ruit bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn met een afstandhouder (meestal van aluminium – maar meer en meer ook in een meer isolerende “Warm edge” variant) op een bepaalde geoptimaliseerde afstand van elkaar. De isolerende ruimte tussen de glasplaten wordt idealiter gevuld met een isolerend gas, zoals Argon of Krypton, maar in ieder geval met lucht.

De isolatie voor dubbel isolatieglas wordt uitgedrukt in een Ug-waarde, waarbij een lager cijfer beter is. De eenheid (W/m2K) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen de beide zijden van het glas passeert. Daarnaast zijn de zontoetredingsfactor (SF) en de lichttransmissie (LT) factoren die de keuze voor een type dubbel isolatieglas bepalen.

Dubbel glas bestellen

Bij JLM Glas kan je dubbel glas bestellen, waarbij optioneel diverse extra functionaliteiten mogelijk zijn, zoals veiligheid, gelaagd glas, brandwerendheid, zon- en warmtewering en inbraakwerendheid. Daarnaast is er de sterker isolerende variant met drievoudig isolatieglas (tripple glas genoemd). Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met JLM glas.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *