Een isolerende beglazing (IGU) combineert meerdere ruiten in één enkel raamsysteem. De meeste IGU’s hebben dubbel glas (twee ruiten), maar drie ruiten (tripple glas) of meer komen steeds vaker voor vanwege de hogere energiekosten. De ruiten in samengesteld glas worden van elkaar gescheiden door een afstandshouder en een stilstaande lucht- of gaslaag. Het glas wordt vervolgens in raamkozijnen geplaatst, die breder zijn gemaakt om plaats te bieden aan de twee ruiten. Voor het Dubbel glas bestellen kan je hier meer achtergrondinformatie vinden.

De voordelen van dubbele beglazing

Dubbele beglazing is een ideale energie-efficiënte keuze met als bijkomend voordeel dat het geluidsniveau tot een minimum wordt beperkt. De verzegelde luchtspleet tussen de twee ruiten fungeert als een extra isolatielaag. Deze extra thermische weerstand vermindert de hoeveelheid ontsnappende warmte in de winter en houdt uw huis op een comfortabelere temperatuur. In de zomer heeft dubbele beglazing het omgekeerde effect: het voorkomt dat ongewenste warmte het huis binnenkomt. Deze extra isolatie vermindert uw afhankelijkheid van kunstmatige verwarmingen en airconditioners en kan uiteindelijk uw energiekosten verlagen.

Wanneer u dicht bij een raam staat, wordt uw comfort ook beïnvloed door de temperatuur van het glas. Met dubbel glas is het moeilijker voor de ongewenste buitentemperatuur om door te dringen, waardoor de binnenruit dicht bij de kamertemperatuur blijft. Dubbele beglazing vermindert ook de condensatie die kan leiden tot de ongezonde vorming van schimmel.

Dubbele beglazing wordt beschouwd als een veiliger optie in vergelijking met standaard enkele beglazing. Twee glasplaten zijn veel moeilijker te breken dan één en voor nog meer veiligheid kunt u gehard of gelaagd glas kiezen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *