Er gaat niets boven een band. De kameraadschap, de creatieve uitlaatklep, de kick van live optreden – het is allemaal moeilijk te overtreffen. Maar als je erover denkt om je eigen band te beginnen, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. In dit blogartikel vertellen we een paar tips om je op weg te helpen.

1. Vind je bandleden

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste stap bij het beginnen van een band. Je kunt immers geen band hebben zonder andere mensen om mee te spelen! Als je niemand kent die jouw muzikale interesses deelt, probeer dan lid te worden van een plaatselijke muziekgroep of neem wat lessen aan een muziekschool. Als je eenmaal wat potentiële bandgenoten hebt ontmoet, is het tijd om te gaan jammen.

2. Ontwikkel je eigen geluid

Een goede band is meer dan een groep mensen die hun instrumenten kunnen bespelen; het is een groep mensen die een gemeenschappelijke muzikale visie delen. Ga met je bandleden zitten en brainstorm over wat voor soort muziek jullie willen maken.  Welke instrumenten horen hierbij? Piano, elektrische gitaren of misschien saxofoon? Wat zijn jullie invloeden? Voor welk gevoel ga je? Het beantwoorden van deze vragen zal je helpen je eigen sounds als band te ontwikkelen. Ben jij opzoek naar instrument of andere geluidsapparatuur? Neem dan eens een kijkje bij MaxiAxi.

3. Ga optreden

Als je je eigen geluid eenmaal onder de knie hebt, is het tijd om live optredens te gaan doen. Optredens zijn een geweldige manier om meer bekendheid aan je band te geven en in contact te komen met nieuwe fans. Om optredens te vinden kun je beginnen met het bekijken van de websites en social media pagina’s van lokale podia – de meeste podia zullen daar de komende optredens vermelden. Je kunt ook contact opnemen met promotors en boekingsagenten in je omgeving; zij kunnen je misschien helpen om wat optredens binnen te halen 

4. Promoot, promoot, promoot! 

In deze tijd is het niet genoeg om alleen maar een goede band te zijn – je moet ook goed zijn in het online promoten van jezelf. Zorg dat je een up-to-date website en sociale media hebt, en dat je regelmatig nieuwe inhoud (zoals video’s en singles) uitbrengt voor je fans. Door dit te doen zul je niet alleen nieuwe fans aantrekken, maar ook bestaande fans betrokken houden en terug laten komen voor meer.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *